Meta, WhatsApp için iki önemli yeniliği test etmeye başladı. Kullanıcılar artık hesaplarının hangi aksesuarlarla eşleştirildiğini görebilecek, sohbet ve depolama yönetimi ise baştan aşağı yenilenecek.
Apple Watch için WhatsApp uygulamasının kullanıma sunulmasının ardından, platformda dikkat çeken yeni adımlar gelmeye başladı. WhatsApp, hem güvenlik hem de kullanım kolaylığı odaklı iki yeni özellikle kullanıcı deneyimini ileri taşımayı hedefliyor.
Yeni özellikle birlikte WhatsApp’ın Bağlı Cihazlar menüsüne “Aksesuarlar” adlı ayrı bir bölüm eklenecek. Bu alanda:
Hesapla eşleştirilmiş akıllı saatlerin adı
Son aktif oldukları tarih ve saat bilgisi
net şekilde görüntülenebilecek. Özellikle Apple Watch kullanıcıları, hesaplarının saat üzerinden aktif olup olmadığını doğrudan uygulama içinden kontrol edebilecek.
Ancak mevcut durumda küçük bir sınırlama var. Mac veya WhatsApp Web’de olduğu gibi, eşleştirilmiş Apple Watch’un bağlantısı iOS uygulaması üzerinden kaldırılamıyor. Kullanıcılara, eşleştirmeyi kaldırmak için saatten WhatsApp uygulamasını silmeleri gerektiği bilgisi gösteriliyor.
WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı ikinci yenilik ise gelişmiş sohbet temizleme aracı. Bu özellikle birlikte depolama alanını dolduran mesaj ve medya dosyalarını yönetmek çok daha pratik hale gelecek.
Yeni arayüzde kullanıcılar:
Tüm mesajları tek seferde silebilecek
Yalnızca medya dosyalarını temizleyebilecek
Yıldızlı mesajlar hariç tüm içerikleri kaldırabilecek
Ayrıca belgeler, fotoğraflar, videolar, çıkartmalar ve ses dosyalarının ne kadar depolama alanı kapladığı da ayrı ayrı gösterilecek. Silme işlemi öncesinde hangi kategorilerin kaldırılacağı kullanıcı tarafından seçilebilecek.
“Medya dosyalarını temizle” seçeneği sayesinde:
İstenilen medya türleri tek tek seçilebilecek
Yıldızlı içerikler dahil tüm medya dosyaları topluca silinebilecek
Bu sayede uzun süredir aktif olan sohbetlerin yarattığı depolama yükü çok daha hızlı şekilde azaltılabilecek.
Bağlı cihazlarda aksesuarların görüntülenmesi ve gelişmiş sohbet–depolama yönetimi özellikleri şu an iOS beta kullanıcıları ile test ediliyor. Özelliklerin kararlı sürüme ne zaman sunulacağına dair net bir tarih paylaşılmasa da, yakın dönemde tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.